HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

HunNBA

Minden, ami NBA, magyarul.

2010.12.19. 18:33 SaWacc

2010.50.hét - Összefoglaló

Közeleg a karácsony, de a csapatok figyelme nem lankad. A Boston, a Miami és a Spurs is kiemelkedően játszott az utóbbi héten, veretlenül fejezték be ezt a játékhetet.

San Antonio Spurs: Senki nem gondolta volna, hogy az öregedő kerettel felálló csapat képes lenne még egy futásra, hisz már tavaly is látszott, hogy a Duncan-Parker-Ginobili csillag, ha lassan is, de leáldozóban van. Tévedtek. Ginobili szenzációs formában van, Duncan teamrecordokat döntöget, míg Parker épp tegnap dobta meg szezonrekordját, 37 pontot. Eddig mindösszesen 3(!) vereséget szenvedtek el, az utóbbi héten pedig olyan csapatokat vertek meg, mint a Portland, a Dallas vagy a Denver. Ez utóbbi ellen pedig Gino' stepback buzzerje is kellett, de végtére is felülkerekedtek. Az öregedő Spurs talán még a 72-10es szezonra is esélyes, hiszen a 23-3as stat nagyon is imponáló.

Boston Celtics: Szintén elképesztő formában vannak, 12. győzelmüket aratták az Atlanta ellen.. Rondo nélkül. Az AllStar irányító még mindig sérült, de a kezdő center, Shaquille O'neal is kihagyásra kényszerül. Ennek fényében Nate Robinson lett a kezdő PG, aki a kapott játékperceket meg is hálálja, rengetek kosarat szed, és sok gólpasszt is ad, ami nagyon jól jön, hisz a csapat asszisztjainak 3/4ét  Rondo osztja ki. Szintén ideiglenes kezdő Semih Erden, de rá sem lehet panasz, sorra hozza a 10-15 pontos meccseit. Kijelenthetjük, Easten az egyetlen igazi ellenfele lehet a Miami háromfejű sárkányának.

 

További örömteli hír, hogy a két örök ellenfél, Kevin Garnett és Shaquille O'neal között barátság alakult ki, nemrég azt nyilatkozta Shaq, hogy életében nem érezte magát ennyire jól, mint most Bostonban. Úgy néz ki, emelt fővel, boldogan fejezheti be pályafutását Big Shamrock.

A hét MI(Most Improved) csapata:

Miami Heat: A gyenge kezdés után szenzációs futást produkál a Miami, a 3 király sorra hozza a 60, 70, sőt, 80 pontos mérkőzéseit, melyeket rendre meg is nyer. Megállították az élete formájában játszó Stoudemire-t, hogy aztán tegnap izgalmas hajrában gyűrjék le az immáron Arenas nélkül felálló Washingtont. De aggodalomra semmi ok a fővárosban, hiszen Nick Young kapta meg Gilbert idejét, és rögtön az első Gilbertless meccsen 30 pontot helyezett el a Heat gyűrűjében. Ám LeBronék ezt nem hagyták annyiban, steal-steal után, pont-pont után. Ők is 12. győzelmüket aratták sorozatban, de most úgy tűnik, nem is lesz több vereség. Udonis Haslemet jól tudják helyettesíteni, mentális problémák nincsenek, azt ott hagyták a Dallas utáni meccs beszélgetésénél.

A hét játékosa:

Blake Griffin: 14. dupla-dupláját hozta össze zsinórban tegnap este, még 5 kell az új NBA rekordhoz. 2000' óta az első újonc lehet, aki 20-10et tud átlagolni. RoY lesz-e, ha így folytatja? Nem kétséges. Nem áll messze az AllStar szerepléstől se, pedig nem sok újonc mondhatja el magáról, hogy szerepelt a gálán. Jelenleg 21 pontja mellé 12.5 lepattanót szed átlagban, és minden egyes meccsén mindig van egy(vagy több) emlékezetes mozdulata(Legutóbb T-Macről dobott egy 360 ziccert). A következő évtized meghatározó alakja egyértelműen.

 

A hét izgi meccse(szubjektív szemmel):

New York Knicks - Cleveland Cavaliers: Hazai pályán fogadta a sorozatban 10szer vereséget szenvedő Cavs az élete formájában játszó Amar'e-t és csapatát.

Szokásához híven jól indított mindkét csapat, nem tudtak mit kezdeni egymással, jól kezdett a vendégeknél Chandler, de MoWilliams mindig tudott válaszolni, remek meglátásaival mindig megfelelő helyzetbe tudta hozni csapattársait. A meccset egyébként 14 asszisztal fejezte be Mo. Az első szünetben a Knicks ment pár ponttal, de a második negyedben tudott csökkenteni a Cavs, sőt, a mumus 3. negyedben egyenlített. 74-74es állásnál mehettek a csapatok az utolsó negyedbe. Itt is fej-fej mellet haladtak a felek, ám a végére kicsit elengedett a Cavs, 45 mpvel a vége előtt 4 pontos hátrányban fordultak Williamsék. Jamison egy szép betörés után ziccert dobott, jöhet a Knicks. Feltonék nem tudnak mit kezdenki a rendkívül összeszedett Clevelandi védelemmel, pattanó után időkérés, van 16 másodperc az egyenlítésre. Mo hozza fel a labdát, Varejao jön elzárásra, de mint a Bucks ellen, itt is elküldi. Betör, ügyesbajosan megtartja a labdát, majd 6 másodperccel a vége előtt felteszi a távoli ziccert, ami 3 másodpercnél beesik. A közönség felrobban, én meg kiesek a székből.

Jöhet a hosszabítás. Megintcsak fej-fej mellett haladnak, ám az utolsó 2 percben kienged a Knicks védekezése(főleg Felton és Stat a ludas), a Cavs kizárólag a MoWill-Varejao kettőt erőlteti. Meglép a Cavs 4 ponttal, másfél perc a végéig, most már csak játszadoznak az idővel. Dob Williams is, majd ad egy asszisztot Jamisonnak egy shotclock-buzzerre. Stoudemire gyorsan dob egy triplát emberről(!), majd Williams megint egy Shotclock buzzert ereszt el. A végére még marad egy Felton tempó, de az eredményen nem változtat. 102-109 arányban nyer a Cavs, újra reménykednek a rajongók egy PO helyért, mint ahogyan én is.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hunnba.blog.hu/api/trackback/id/tr822526310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása