HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

HunNBA

Minden, ami NBA, magyarul.

2011.05.08. 22:07 SaWacc

Where playoffs happens - Week 3

Túl vagyunk a harmadik héten, 3-3 meccset játszottak le a párharcokon belül, vannak papírformaszerű eredmények, és persze vannak meglepetések is. Nem is egy.

 

Atlanta Hawks - Chicago Bulls 1-2

Kisebb meglepetésre az első meccsen Johnson 34 pontjával elhozták Smithék, Rose pedig egy laza 24/10es dupla-dupla után csak rosszul lépett(megint), így megint jöhettek az aggasztó pletykák, hogy nem tud 100%osan játszani. A második meccsen az Atlanta leeresztett, Johnson nem dobott rá, Crawford nem tudott dobni, Teague volt az egyetlen értékelhető játékos.

A túloldalt ezúttal 25/10es dupla-duplát könyvelt el Rose, 43 percet játszott, szóval a bokájával minden rendbe. Deng és Noah szintén dupla-dupla. Mentek vissza Atlantába, esély a Hawksnak, kötelező győzelem a Bullsnak. De persze a Hawks csak nem bírta megtalálni magát, Johnson és Crawford megint semmi, Teague sem volt valami kimagasló, Williamsről ne is beszéljünk. Ellenben Derrick Rose, immáron MVP olyannyira felturbózta magát, hogy a meccs végéig nem lehetett leállítani.

Pont-pont után jött tőle, 4 triplával és 8 értékesített büntetővel, 44 pontot rámolt be, ami karrier-csúcs. Ma játszanak, ha a Hawks nem bírja tartani a lépést, búcsút mondhatnak a főcsoportdöntőnek.


Boston Celtics - Miami Heat 1-2

Az első meccsen a Wade-Lebron párostól jött 60 pont, a padról beálló James Jones 5 triplával 25öt szórt, így 9 pontos győzelmet aratva a Boston felett, ahol Allen 25 pontja volt a team-high.

Jött a második meccs, immáron Chris Bosh is csinált valami, 80 pontot kombinált össze a trió, ami bőven elég volt a Celtics ellen, Allen csupán 7 pont, Garnett és Pierce sem ért el 20 pontot, Rondo szolid 20/12 dupla-duplát könyvelt el. 0-2vel utaztak haza, ahol kötelező lett volna a győzelem, hogy elkerüljék a 3-0át, ugyanis ilyen hátrányból még senki sem hozta vissza a liga története során. Sikerült nekik? Hát persze. Bosh megint nem csinált semmit, Wade és 'Bron közepesen volt lúzer, a másik oldalon a nap hőse Kevin Garnett, 28 pontja mellé 18 pattanót szedett, mellé még Pierce 27et dobott, és persze Rondo játékszervezése sem volt utolsó. De persze a győzelmet csak is egy embernek köszönhetik.

Shaq pályára lépett, 8 és fél perc alatt dobott egy kosarat, kiosztott egy gólpasszt, valamint még egy labdaszerzése volt. A következő meccset mindenképp hoznia kéne a Bostonnak, hogy egállal menjenek vissza Miamiba.

 

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 3-0

Hogy mi? 3-0ra vezet a Dallas? Az első meccsen Nowo 28 pontjának köszönhetően 2 pontos győzelmet arattak, ezzel ellopva az első meccset, mentek tovább, a Lakers most már biztos nyerni fog, gondolhattuk. De nem, 10%os tripla, 55%os büntető valamint a 40%os dobószázalék nem éppen egy fényes mutató. Győzelmet nem is ért, Nowitzki 24 pontja sima, 12 pontos diadalt ért a Dallasnak.

Jön a harmadik meccs, ha a Lakers nem nyer, akkor tutifix a kiesés. Feltehetően Nowitzki is ezt akarta, ezért is dobott 32 pontot, de valamiért Kobe is, hiszen 17 pontjával bőven elsüllyedhet. Ellenben Brown legalább csinált valami a kispadról. Ma lesz a negyedik mérkőzés, kisebb csoda kell, hogy a Lakers ezt megfordítsa.

 

Memphis Grizzlies - Oklahoma Thunder 2-1

Miután a történelmi továbbjutást megéltük a Spurs ellen, jött az újabb sokk. Emberek, a Grizzlies megnyerte az első találkozót Oklahomában! Randolph 34 pontjára nem volt elég Durant 33ja, meglepetésre 1-0al vághattak neki a második mérkőzésnek, ahol a Durant-Westbrook páros 50 pontja mellé még Harden tett 21et, így 1-1el mentek Memphisbe, ahol újabb emlékezetes meccsen láthattunk.

Miután a Grizzlies egy picivel is, de vezetett a második negyed közepéig, olyan gyorsan tűnt el és fordult át az állás, amit pilóták (meg az emberek nagy része) zuhanórepülésnek neveznek.

13 pontos hátrányból indultak meg az utolsó játékrésznek, ahol egy ideig tartotta magát az OKC, de Lionel Hollinsnak csak eszébe jutott, hogy mit is kéne csinálni. "Hát persze, Durant ne kapjon már labdát! Ott van a Tony Allen srác, simán megoldja(4. helyen végzett az év védekező játékosa szavazáson). De persze a támadó oldalon a Conley-Randolph-Gasol hármas azért alkosson is valamit"! Bejött Hollins edző húzása, Durant az utolsó 10 percben 11 dobást ereszett el, melyből 2 talált be a gyűrűbe, de ez a dobószázalék az egész csapatra igaz volt, míg a másik oldalon Randolphék szépen-lassan leolvasztották a hátrányt, majd a végén egy levédekezés után a győzelemért dobhatott Randolph, de dobása nem volt jó, jött a hosszabbítás, ahol olyan gyorsan szedték darabokra az OKC-t, mint néhány perccel ezelőtt a hátrányukkal tették.

A végeredmény egy mesébe illő győzelem, újra a Memphis kezében az előny, minden esélyük megvan egy főcsoportdöntőbeli szereplésre.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hunnba.blog.hu/api/trackback/id/tr782888540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása