HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

HunNBA

Minden, ami NBA, magyarul.

2010.11.08. 22:28 FeliCián

Oklahoma City Thunder - A titkos favorit

Tavaly a Lakerst is sikerült megszorongatniuk, nagyon tehetséges játékosokból áll a csapatuk, elég csak megemlíteni Durant és Westbrook nevét. Idén komoly célokra törnek, akár a főcsoportdöntőig, esetleg a döntőig is eljuthatnak. Határ a csillagos ég.

 

Irányíto poszton Russel Westbrook kezd, aki remek védő, nagyon gyors első lépése van és hatalmasakat zsákol, a csapat egyik legígéretesebb tagja, lelkes, hajtós játékos. Tavaly 16,1 pontot és 8 assistot átlagot produkált, ami igen figyelemreméltó .Még csak 22 éves és óriási potenciál rejlik benne, az liga legjobb irányítói közé nőheti ki magát néhány éven belül. Westbrook elsőszámú helyettese valószínűleg Eric Maynor lesz, aki minden távolságból életveszélyes, vérbeli irányító, remek passzokkal szolgálja ki társait, ideális helyettese lehet Wesbrooknak.A 3. számú irányító Royal Ivey, ő új szerzemény, és a padról beállva kaphat néhány játékpercet.

 

Dobóhátvéd posztján valószínűleg James Harden fog kezdeni. Kiforrott játékos, megfontolt, jó döntéseket hoz, jól vezeti a labdát, és nem túl gyors első lépése ellenére jó egy-egyező, és jól dobja a középtávolikat, valamint a triplákat is.Tavaly 9,9 pontot átlagolt újoncként és beválasztották a All-Rookie Second Teambe, ami mindenképpen bíztató, főleg, hogy még csak 21 éves.Őt fogja Helyettesíteni Thabo Sefolosha, bár ő mind a 2-es mind a 3-as poszton képes jó teljesítményt nyújtani, valószínűleg többet fog 3-as poszton játszani, mivel Durantnek nincs igazi cseréje. A megmaradó játékpercekért Daequan Cook és Morris Peterson fog megküzdeni. Mindkettőjük legnagyobb erénye, hogy fantasztikusan dobják a triplát, Cook 2009-ben megnyerte az All-Star gála hárompontos dobóversenyét, míg Petersont évek óta a liga rettegett nehéztüzérei között tartják számon.

 

Kiscsatár poszton a liga egyik, ha nem a legjobb játékosa, a csapat legjobb játékosa, a tavalyi pontkirály Kevin Durant fog kezdeni. tavaly 30,1 pontot átlagolt, ami magáért beszél, emellett 7,6 lepattanót is lekapott meccsenként. Az idei világbajnokságon ő volt az Amerikai Válogatott húzóembere, nélküle nem valószínű, hogy megnyerik a világbajnoki címet .Szinte bármilyen módját ismeri a pontszerzésnek, gyors első lépése van, tökéletesen bánik a labdával, jó atlétikus adottságai vannak, ha jó napja van nagyokat zsákol. Középtávolról és a triplán túlról is nagyon eredményes, nincs az a pont a pályán ahonnan ne tudna pontot szerezni, emellett a liga egyik legjobb büntetőzője. Személyében a jelen/jövő talán legjobb játékosát tisztelhetjük, és még mindig csak 22 éves. Durant mögött valószínűleg a svájci Thabo Sefolosha fogja a legtöbb időt kapni, aki 2-es poszton is bevethető , tavaly az All-Defensive Second Teamben, a 2. legjobban védekező ötösben kapott helyet. Hajtós, energikus játékos, remek védő és jó atlátikai képességekkel rendelkezik.

 

Erőcsatár pozícióban Jeff Green fog kezdeni, aki tavaly 15 pontot és 6 lepattanót átlagolt, benne is van még fejlődési lehetőség, mivel csak 24 éves. Nem sztár alkat, de nem is kell annak lennie, hisz így is nagyon hasznos játékos.Elvégzi a piszkos munkát, sokoldalú játékos, jó lepattanózó, jól védekezik.A támadóóldalon sem elveszett, atletikusságának köszönhetően nagyokat szokott zsákolni és az utóbbi időben 3-4 méterről bedobálja a tempókat, de a palánk alatt sem elveszett. Bár védekezésben általában hasznosabb, mint a támadásoknál. Elsőszámú helyettese valószínűleg a kongói Serge Ibaka lesz aki leginkább hatalmas sapkái és zsákolásai miatt ismert. Mellette 4-es 5-ös poszton a veterán Nick Collison fog játszani, aki tapasztalt játékos, jó kiegészítőember, a palánkok alatt és a gyűrűtől táolabb is jól dolgozik. A maradék néhány percet Dj White kaphatja meg, aki tavaly nagyon kevés lehetőséget kapott.

 

Centerben minden bizonnyal a szerb Nenad Krstic fog kezdeni, megbízható, a palánkok alatt jól teljesít, a lepattanók szedését viszont nem túlozza el, talán ő a leggyengébb láncszem a kezdőötösben. Krsticet valószínűleg az inkább 4-es poszton bevethető Collison fogja helyettesíteni. Mellettük több/kevesebb játéklehetőséget fog kapni az újonc Cole Aldrich, akit az idei drafton a 11. helyen választott ki az OKC, valamint a másodéves BJ Mullens, 22 illetve 21 évesek, tehát még sokat fejlődhetnek, de véleményem szerint Aldrich többet fog játszani, mivel valamivel jobb,  technikailag képzettebb játékos mint Mullens.

 

Várható kezdőcsapat:

Westbrook-Harden-Durant-Green-Krstic

 

Ezzel a kerettel mindeképpen jó eséllyel indulnak az idei szezonban, 1-2 év alatt akár bajnokesélyessé is érhetnek, ha a kulcsemberek megmaradnak.Zárás képp csak annyit mondanék: Go Thunders!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hunnba.blog.hu/api/trackback/id/tr522434878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása