HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

HunNBA

Minden, ami NBA, magyarul.

2011.05.01. 15:42 SaWacc

Where playoffs happens - Week 2

Véget ért a második hét a 2011es NBA Playoffsban, egyben pedig az első kör is. Történtek meglepetések, sima kiütések, meg egy sporttörténelmi értelemben sokáig emlegetni való csoda is. Lássuk:

 

Indiana Pacers - Chicago Bulls 1-4

Miután Granger vezetésével az Indiana behúzta a 4. meccset, valamint miután Rose játéka kérdésessé vált bokasérülése miatt, eljött a lehetőség az Indianának, hogy fordítson. Nem sok esélyük volt rá, nem is jött össze nekik. Egyrészt Rose csak-csak pályára lépett a nem teljesen egészséges bokájával, és fél óra játék után 25 ponttal és 6 gólpasszal büszkélkedhetett, mellé Deng 24et rámolt be, valamint az Indiana egyszerűen nem szedte össze magát erre a meccsre, Granger-en(20pont) és Hansbrough-n(14/11) kívül senki más nem mutatott értékelhető Playoffs teljesítményt. De nem is vártunk többet tőlük, tisztességesen megállták a helyüket az alapszakaszgyőztes Bulls ellen, egy meccset még el is hoztak hazai közönség előtt, az Indiana pedig újra a Playoffs csapatok közé tartozik. A Chicago a következő körben az Atlantát kapta.

 

Philadelphia 76ers - Miami Heat 1-4

Az Indianához hasonlóan a Philly is elhozott egy meccset hazai közönség előtt, köszönhetően Lou Williams hatalmas triplájának. Mentek vissza Miamiba, ahol a Big Three dobott 64 pontot, leszedett 33 lepattanót és kiosztott 15 gólpasszt. A Philly is jól játszott, Iguo és Brand 22 pont, Young, Meek és Holiday is elérte a 10 pontot, ezzel együtt 97-91es vereséget szenvedtek, amivel kiestek az első körben. Ugyanazt el lehet mondani róluk, mint a Pacersről, megszorongatták a szezon elején bajnoknak kikiáltott Miami-t, egyszer még le is nyomták őket, újra a Playoffs csapatok közt kell számítani rájuk. A Miami pedig a Bostonnal néz farkasszemet.

 

New York Knicks - Boston Celtics 0-4

A rájátszás előtt mindenki úgy gondolta, ez a párharc hordozza magában a legtöbb izgalmat, nagy eséllyel 7 meccses párharcra számíthatunk. Aztán jött a hideg zuhany a Knicksnek, ezt a hatalmas erőt valamennyire egyben tartó irányító, Chauncey Billups egy betörés után kis híján kitörte a bokáját, ezért azon az első meccsen kívül nem játszhatott többet, a padról, öltönyben követte figyelemmel, hogy szedik darabokra csapatát. Carmelo Anthony a második meccsen elképesztő performancot nyújtva 17 lepattanót szedett, meg berámolt 42 pontot. Miért nem nyert a csapat? Rajta kívül senki sem csinálta azt, amit kellett volna, STAT lesérült, az a 4 pont pedig nem az igazi, Toney Douglas jó, hogy dobott 14 pontot, de mellé csak Jeffries(10pont) tudta a 10et elérni. A túloldalon ezzel szemben remekelt Rondo, 30 pontja mellé 7 gólpasszt osztott ki, Garnett dupla-dupla, Pierce 20 pont, valamint Allen(18pont) megint néhány triplával intézte el a Knickset az utolsó negyedben. Jött a 3. mérkőzés, most már az MSGből, 'Melo 15 pont, 11 pattanó, Douglas szintén 15 pont, STAT 7 pont...ellenben a cserepad remekül megdolgozott, Shawne Williams(17 pont) vezetésével 52 pont jött a kispadról. Hogy már megint miért nem nyert a Knicks? Hát, a kulcs megint Rondo volt, 15 pontot dobott, mellé pedig franchise rekordot jelentő 20 gólpasszt adott. Pierce 38 pont, Allen32 pont, 8(!) triplával. Az utolsó meccsen 'Melo hiába szórt 32 pontot, STAT(19pont) hiába tornázta fel a dobószázalékát 25re, a Boston Garnett és Rondo vezetésével simán elintézte őket, így meglepetésre söprés lett a vége. Viszont a New York újra bejutott a rájátszásba! A Boston pedig gondolkodik, mivel intézze el a második körben a Miamit.

 

Atlanta Hawks - Orlando Magic 4-2

Miután az Atlanta behúzta a második hazai meccsét is, 3-1nél mentek vissza Orlandoba. Stan Van Gundy taktikát váltott, gratula neki, 25 pontos győzelemmel várták a sorsfordító hatodik mérkőzést. Az Atlanta nagy bajban volt, hiszen ki kellett találniuk valami újat, hogy a hazai pálya előnyével elintézzék a Magicet. Sikerült is nekik, Johnson nagyot játszott, 23 pontjával és 10 lepattanójával 3 ponttal nyomták le a Magicet, így nem is olyan nagy meglepetésre tovább mehettek a második körbe, immáron sorozatban harmadik éve, a Chicago lesz az ellenfél.

 

Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 2-4

A Dallas Nowo és Terry vezetésével, na meg Kidd gólpasszainak köszönhetően behúzta az 5. meccset, majd azzal a lendülettel mentek tovább a hatodikra. Gerald Wallace és LaMarcus Aldridge szépet alkotott, 56 pont jött csak tőlük a konyhára, de Nowitzki(33pont) és Terry(22pont), és úgy az egész Dallas több volt náluk. 103-96 lett a vége, számomra pedig meglepetés ez, hiszen a Portland papíron erősebbnek tűnt a Dallasnál, de úgy látszik, a lassan nyugdíjas Kidd, és a nem sokkal fiatalabb Nowitzki és Terry még mindig hatalmas tűzerővel bír, ami talán még a Lakersnek tartogat meglepetéseket.

 

Denver Nuggets - Oklahoma Thunder 1-4

Lawson 27 pontjával nagy nehezen megverték Denverben az OKC-t, de Oklahomában már nem volt menekvés(pedig lehetett volna), Durant 41 pontjával elintézték a Nuggetset, 3 ponttal(megint). Mehetnek a következő körbe, ahol megkapták a Memphist.

 

New Orleans Hornets - Los Angeles Lakers 2-4

2-2nél mentek vissza L.A.be, a Lakers kezdő 5je 77 pontot szórt, a padról Odom még hozzárakott 13mat, a másik oldalon Ariza 22 pont, Belinelli 21, Paul 20/12. Sima győzelem volt a Lakersnek, jöhetett a hatodik meccs, mindenki nagyon izgatott volt, Paul a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy nagyon várja a találkozót, hiszen itt dől el majd minden. Na, hát el is dőlt, a Lakers Kobe 24 pontjával laza győzelmet aratott, mennek tovább a következő körbe, ahol a Dallas ellen kell helyt állniuk.

 

Memphis Grizzlies - San Antoni Spurs 4-2

2-1 volt az állás a Memphisnek, jött a negyedik meccs, Tony Parkeren(23pont) kívül senki nem csinált semmit, belefutottak egy nagyobb zakóba. Mentek vissza San Antonióba, fej-fej mellett haladtak, 3 pontos hátránynál Gary Neal dobott nagy buzzer-triplát, jöhetett a hosszabbítás, ahol Ginobili nagy dobásainak köszönhetően nyert a Spurs, de a hatodik meccsen Z-Bo vezetésével beőrölték Duncanéket, így megtörtént a lehetetlen. A 8. kiemelt kiverte az 1.-t. Mikor volt ilyen utoljára? 2007ben, mikor a Warriors a tavalyi döntős Dallast verte ki az első körben, no meg az akkori MVP-t, Dirk Nowitzki-t. Aki nem látta a meccseket, van mit bepótolnia, emlékezzünk csak vissza az első meccsen Battier triplájára, vagy az utolsó meccsen Z-Bo hatalmas küzdésére a végén. Sporttörténeti csoda, ezt még jó ideig emlegetni fogjuk. A Memphis számára jöhet a második kör, az OKC ezúttal az ellenfél, akikkel szemben 2-2vel zárták a szezont...

 

Jöhet a következő kör, összefoglaló egy hét múlva, ugyanitt.

Videók majd lesznek, de eddig csak 6 párosításból van hivatalos recap, a többit majd berakom amikor elérhetőek lesznek.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hunnba.blog.hu/api/trackback/id/tr922869310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása