HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

HunNBA

Minden, ami NBA, magyarul.

2011.04.24. 17:03 SaWacc

Where playoffs happens - Week 1

Véget ért az első teljes hét a Playoffsból, az első öt napból már kaptatok beszámolót, viszont a maradék napokban is maradt bőven mit bemutatni.

 

Indiana Pacers - Chicago Bulls 1-3

Az első Indianai meccsen Rose és Boozer vezetésével egy késői futással elhozták a meccset 88-84el, Rose 23 dobott, a hazaiaknál Granger 21et, valamit George is sokat dobott a játékon. Az Indianának kialakult a "must-win" szituáció, vagyis mostantól nem veszthetnek, ha bent szeretnének maradni. Az első lépést sikerrel vették, Granger vezetésével az első félidőt magasan megnyerték, majd a másodikban, bár olvadt az előnyük, meg is tartották azt. A másik oldalon Rose mellett most Noah volt kiemelkedő(21/14).


Philadelphia 76ers - Miami Heat 0-3

A Philly ugyanolyan helyzetben van, mint a Pacers, csak egyel rosszabban, hiszen nekik ma lesz a negyedik meccs, amit kötelező lenne hozni, viszont a Miami az első Philadelphiai mérkőzésen James és Wade remeklésével magabiztosan győzött, Wade 32 pont, 8 assziszt, James 24 pont, 15 pattanó, 6 gólpassz. A hazaiaknál Brand egy 21/10es, Iguodala egy 10/10es dupla-duplát rakott be a közösbe, ezzel együtt 6 ponttal szívtak.

 

New York Knicks - Boston Celtics 0-3

Billups lesérült, Amar'e is csak 80%ban játszik, de ennek ellenére bizakodóan mentek vissza az MSGbe Anthony-ék, ami nem volt alaptalan, ugyanis minden esélyük meg volt arra, hogy megfogják a Celticst(ahol ugye még mindig nincs O'Neal), de aztán jött a hidegzuhany. Se 'Melo, se Amar'e nem tudott mit kezdeni magával, Pierce(38 pont) és Allen(32pont) pedig úgy megszórták magukat, hogy arra nem igazán tudott mit lépni D'Antoni. Rondo tripla-duplát ért el, valamint egy franchise rekordot is megdöntött, ugyanis 20 gólpasszt osztott ki az este. Billups pályára lépése a mai meccsen kérdéses, viszont ha Anthony és STAT nem kapja össze magát, egy kellemes söpréssel és összetört álmokkal térnek haza.

 

Atlanta Hawks - Orlando Magic 2-1

Meglepetésre vezet a szériában a Hawks, köszönhetően Van Gundy mesteredző brutálisan elcsépelt húzásainak. A harmadik, egyben első Atlantai meccsen egy 25-25ös első negyed után a Hawks elhúzott Crawfordnak és Johnsonnak köszönhetően, majd a második félidőben hiába Howardék minden igyekezete, nem tudtak fordítani, az i-re a pontot pedig egy emlékezetes Crawford tripla tette fel, egyenesen Jameer "All Eyez On Me" Nelson arcából. Ma jön a negyedik meccs, kíváncsian várjuk, mi sül ki ebből.

 

Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 2-2

Miután a Mavs Nowitzki és Kidd vezetésével magabiztos 2-0val tértek át hidegebb éghajlatra, Roy és csapata visszaadta a két pofont. Először jött a harmadik meccs, ahol jól indított a Mavs, de Matthews vezetésével visszajött a Portland, majd megfordítva a meccset szoros győzelmet arattak. Tegnap játszották a második Portlandi meccset, ami nagyon jól alakult megint Kiddék számára, a harmadik negyed végén egy Stoja tripla után 23(!) ponttal is vezettek. Ami itt jött, arra csak azok számíthattak, akik tudják, mi van még Royban. Miután az első negyedben egy durva fault után végigülte az első félidőt, visszatért, vitte a hátán a csapatot, 82-78as állásnál egy 3+1el egyenlített egy perccel a vége előtt, a másik oldalon Terry kihagyja a triplát, majd 40 másodpercnél vissza Roy betör és palánkos ziccert dob, ezzel először átvette a vezetést a Trail Blazers, amit meg is tartott. A meccs hőse egyértelműen Roy, 24 perc alatt 24 pontot termelt.


Denver Nuggets - Oklahoma Thunder 0-3

Ezúttal nem Durant vagy Westbrook volt a hős, hanem egyenesen Kongóból Serge Ibaka, aki 22 pontja mellé 16 lepattanót szedett, mellé még Durant és Westbrook együtt berakott 49 pontot, ezzel egy szolid 3 pontos előnnyel elhozták Denverből a meccset, talán már vissza se kell térniük Oklahomába, legalábbis ebben a szériában.

 

New Orleans Hornets - Los Angeles Lakers 1-2

A meglepetés első meccs után Fisherék egyenlítettek, majd New Orleansban, valamilyen okból kifolyólag Gasol felébredt, egy szelíd 17/10es dupla-dupla mellé pedig Kobe Bryant is 30at szórt az előző 11 pontja után, ezzel 14 ponttal ráverve Landryékre. Ma lesz a negyedik meccs, a Hornetsnek el kéne hoznia, ha partiban akar maradni.

 

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 2-1

Jó, az első meccsen flusztrált volt a csapat, hiányzott Ginobili, elnézzük, hogy nyert a Memphis. A második meccsen Manu visszatért, annak rendje és módja szerint pedig nyert a Spurs, mostantól nincs semmiféle akadálya annak, hogy könnyedén túl jussanak a Rudy Gay-t nélkülözni kényszerülő Memphisen. De hoppá, a Memphis vezet az első félidőben! Semmi gond, simán megfordítják. Popovich is ideges már, de nincs még nagy gond. Jól mondjuk, 80-80nál egál van a harmadik negyed közepén, jöhet a nagy futás. Ja hogy O.J. Mayo bevág egy triplát a sarokból. 3 pont nem előny, ugyan már. Tim Duncan leüti a saját csapattársát, McDyesst. Ki fogja megfogni Gasolt? Gratulálok Tim Duncan. 1 perc maradt, 88-86, le kell védekezni a Grizzliest. Randolph kapja meg a labdát, a Spurs remek védekezésének köszönhetően Randolph nem tudja kinek odaadni. Duncan kicsit szellősen védekezik Zachen...el is dobja a triplát, de hát Randolph nem a triplázásáról híres, playoffsban még sosem dobott hármast...hoppá, bent van. A majdnem ligaelső Spurs ki fog esni a nyolcadik kiemelt Grizzlies ellen? Igen, feltehetően ez lesz.

 

Ezek voltak a hét eseményei, következő összefoglaló jövő hétvégén.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hunnba.blog.hu/api/trackback/id/tr422852241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása