HTML

2011.01.29. 17:20 SaWacc

Who is your best? - Félévi értékelés(csapatok)

A szezon feléhez érkezve elmondhatjuk, voltak meglepetést okozó, és csalódást okozó csapatok. A legnagyobb meglepetést számomra a Spurs hozta.

Bajnokesélyesek:

San Antonio Spurs: Nagyszerű szezont tudhatnak eddig maguk mögött, meglepetésre vezetik Nyugatot, Gregg Popovichnak kijár az elismerés. A liga egyik legöregebb rosterjével vezeti az alapszakaszt, Manu Ginobili az utóbbi évek legjobb formáját hozza. Matt Bonner rengeteget fejlődött a nyáron, rendkívül hasznos játékos vált belőle, néhány tripla mindig várható tőle. Pattanózásban még mindig erősödnie kéne a csapatnak, de amíg Tim Duncan játszik, nem kell ezzel foglalkozni. George Hill még mindig a csapat tehetsége, de mellé belépett DeJuan Blair is, a másodéves F/C, jó pattanózó és erőtlejes palánk alatt. Tony Parker is remekül játszik, mintha az idő nem akarna fölötte elmenni.  A címvédő Lakersnek a legnagyobb ellenfele lehet az Oklahomán kívül.

 

Oklahoma Thunder: A Kevin Durant-Russel Westbrook páros a jelenlegi NBA legjobb párosai közé sorolható. Durant idén is vezeti a dobólistát, de Westbrook sincs sokkal elmaradva Durant mögött. Westbrook évről évre láthatóan fejlődik, mára az irányítói képessége szintén az élmezőnybe tartozik. A cserepadon is ülnek értékes játékosok, például Ibaka, de Eric Maynor és Nick Collison neve sem elfelejtendő. Scott Brooks tavaly az év edzője lett, nem hiába. A még fiatal kerettel dolgozó edző jól használja játékosait, valamint remek edzői meglátásai vannak. Jelenleg negyedikek Nyugaton.

Los Angeles Lakers: Nyugaton vitathatalanul a legjobb csapat.. legalábbis tavaly az volt. Az idő kereke forog, a meghatározó játékosok már mind 30 felett vannak. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem ők fognak nyerni. Idén hasznosnak bizonyul Shanonn Brown, aki a Lakers idei meglepetése, hisz tavaly óta nagyot lépett előre. Matt Barnes roleplayerként perfektnek bizonyul, bár már ő se egy mai róka. Lamar Odom a liga egyik legjobb hatodik embere, igazi inside-outside játékos, gyors, okos, hasznos. A kispadon még mindig Phil Jackson ül, remek edző, a háromszög taktikát remekül tudja használni, és bár csak kevés játékossal dolgozik, azt nagyon jól csinálja. És persze itt van Kobe Bryant, tegnap Olajuwontól átvette az alltime scoring listen a 8. helyet, még mindig az NBA meghatározó játékosa, és még mindig van benne erő néhány PO futásra. A Spurs mögött másodikak Nyugaton.

Boston Celtics: Jelenleg vezeti a Keleti főcsoportot Doc Rivers csapata, ami részben meglepetés, részben nem. Az várható volt, hogy idén is erős csapat lesz a Boston, de az, hogy a Miaminál is jobb eredménye lesz, az meglepetés. Sajnos ez nem azért van, mert hűdejók a Bostoniak, hanem azért, mert a Heat harmatgyenge volt a szezon elején. A kezdő öt AllStar játékosokból áll, feltehetően későbbi HoFokból, és bár közölük hárman már túl vannak a csúcsformájukon, még mindig az egyik legerősebb kezdő öt a ligában. Rajon Rondo Steve Nash után a legjobb irányító jelenleg, Ray Allen jó kezű, veszélyes játékos, Paul Pierce a legtöbbet dobja meccsenként a csapatból, Garnett pontszerzés mellett jól pattanózik és védekezik, Shaq pedig abban a 20-25 percben hasznosan tölti el az idejét, például dob tíz pontot 6-7 lepattanó mellé. A cserepad is erős, Glen Davis, Nate Robinson, Delonte West mind-mind jó kezű, ügyes játékosok, de Semih Erdennek is vannak szép mozdulatai. De ami még jobb, hogy pár napja tért vissza Kendrick Perkins, aki feltehetően kezdő lesz a szezon második felében.

Miami Heat: Szezon előtt sokan mondták, hogy akár oda is lehetne adni a bajnoki címet a Heatnek, és akkor spórolunk egy évet. Aztán jött a hidegzuhany, a Heat csak a középmezőnybe tartozott év elején, a szaksajtó csak róluk és a vérszívásukról szólt. Szerencsére aztán összeszedték magukat, felálltak a porból és sorozatban nyerték a meccseiket. LeBron, Wade és Bosh 70-80 pontos meccseket produkálnak, ami bőven elég a győzelemhez. Ilgauskas a kezdő centerük, aki habár már öreg, még így is jól játszik, és mivel magasabb az átlag centereknél, jól tudja fogni ellenfeleit. A cserepadon ül Mario Chalmers, a tehetséges irányító, jó triplázó. Joel Antony, szintén fiatal, rendkívül jó pattanózó, és bár pontszerzésben nem jeleskedik, így is a cserepad leghasznosabb tagja. Mike Miller, ő is idén jött Miamiba, nem voltak jó meccsei, átlag 6-7 pontot szerez, viszont nem régen megdobta idei szezonrekordját, és tegnap is dupla-duplát ért el. Eric Spoelstra Pat Riley keze alatt vezeti a csapatot, ami úgy tűnik, hogy most jól megy. Néhány napja viszont az összes fanatikusnak aggodlaom ült az arcára, ugyanis egy hétfői edzésen egyik sztár sem jelent meg, mivel mindhárman sérültek voltak. A szerdai meccsre szerencsére már James és Wade is pályára tudott lépni, Bosh viszont azóta nem tért vissza, sőt, tegnap Wade sem léphetett pályára. Itt kezdődnek a gondok? James 39 pontot rámolt be tegnap, a Heat nyert, de ezt nem lehet fent tartani a PlayOffsban. Reméljük, a továbbiakban nem lesz sérülés a Heatben, mert ha igen, és lesérül az egyik sztár, akkor hiába fizetnek soktíz milliót.

Továbbá itt az új kedvenc videóm a kedvenc játékosomról:

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hunnba.blog.hu/api/trackback/id/tr432623485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása