HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

HunNBA

Minden, ami NBA, magyarul.

2011.04.17. 16:25 SaWacc

Where playoffs happens - Day 1

Túl vagyunk az első napon a 2011es Playoffsban, panaszra semmi okunk nem lehet, fordulatos, vérbeli playoffs meccseket láthattunk az éjjel.

 

Indiana Pacers - Chicago Bulls 99-104

Az idei Playoffs első meccse. Azonnal meghökkent a fél világ, miután Darren Collison vezetésével tartotta a 6-7 pontos előnyét az első félidőben, ha a Bulls valamennyire feljött, az Indiana mindig válaszolt valamivel. Hibbert és Collison vezetésével 4 pontos előnnyel vonultak az öltözőbe a felek. Egyre nagyobb volt a nyomás a Bullson, ha a következő félidőben nem szedik szét a Pacerst, sírás lesz a vége. A harmadik negyedben még sem változott semmi, ezúttal Granger szórta meg magát nagyon, hozzá még Hansbrough is tett néhány pontot(16 pontot szerzett az utolsó két játékrészben). Negyedik negyed, az Indiana még 11el is ment az elején. Aztán fordult a kocka. Rose és Noah vezetésével felhozta magát a Bulls. Boozert leküldte a pályáról Thibodeau, helyére beküldte a veterán Kurt Thomast, aki remek támadólepattanóival sokat tett hozzá a meccse visszahozásához. Rose által egyenlített a Bulls, 99-99nél a Pacers nem tud válaszolni, újra jöhet a Bulls, most már a vezetésért. Kyle Korver-t teljesen üresen hagyták, aki bevágja a negyedik tripláját, ezzel 3 pontos előnyt szerezve a Bullsnak, 50 másodperccel a vége előtt. A közönség egy emberként tombol, Pacers időkérés, Rose-ék ünnepelnek, az Indiana nagy gondban van. Az időkérés alatt háttérzenének berakják az Allan Parson Projecttől a Siriust, ami egykoron maga Michael Jordan bevonuló zenéje volt, mi alatt a közönség elkezdi skandálni: "MVP". Grangerék már nem tudtak válaszolni, Rose még dobott két büntetőt, valamint Noah a legvégén kiosztott két hatalmas blokkot. Aki lemaradt róla, bánhatja, emlékezetes comeback volt a Bulls részéről.

 

Philadelphia 76ers - Miami Heat 89-97

Itt sem indult minden simán, Brand segítségével még 25-11 is volt az eredmény a 76ers javára. Amennyire jó volt az első negyed a 76ers számára, olyan rosszul sikerült a második, ugyanis 14 pontos hátrányból visszajött a Heat Bosh vezetésével, a nagyszünetben pedig már vezettek is. A harmadik játékrészben nem változott sokat az eredmény, aztán eljött a Miaminak nagy mumus negyedik negyed, ahol a 10 pont fölötti előnyüket 2re olvasztották. A 76ers azonban nem tudta behozni ezt a hátrányt, 88-87es Heat vezetés után egy 9-2es futással fejezték be Wadeék, ezzel 97-89re alakítva az eredményt. A Philly megmutatta, hiába a fiatal, kis csapat, meg tudják szorongatni a Miami háromfejű sárkányát is.

 

Atlanta Hawks - Orlando Magic 103-93

Kérdés: Stan Van Gundy megint el tudja venni Howardtól a bajnoki címet? Válasz: Igen. Howard hatalmasat játszott tegnap, csapata első 12 pontját ő dobta, a félidőben 31 ponttal és 8 lepattanóval ült le. Ennek ellenére a Hawks vezetett, köszönhetően Josh Smith és Joe Johnson remek szórásainak, valamint a padról beállva 23at szóró Jamal Crawfordnak. Az Atlanta azt a taktikát alkalmazta, ami a Bulls is használ, miszerint Howardot nem próbálják minden áron megfogni, inkább a többiekre mennek rá, és sokat faltolják Howardot, a büntetőzés úgyse megy neki(14-22 tegnap). Ennek az lett az eredménye, hogy Howard 46 ponttal és 19 lepattanóval zárta a mérkőzést, rajta kívül csak Jameer Nelson volt képes valamit alkotni, miután a harmadik negyedben 20 pontot dobott, ami franchise rekord. Az Atlanta magabiztosan tartotta az előnyét mindvégig, kihasználva a Magic gyenge kinti védekezését.

 

Portland TrailBlazers - Dallas Mavericks 81-89

Bár én azt vártam, hogy a Mavs nem lesz elég a Portland ellen, máshogy alakultak a dolgok. Nowitzki egyrészt 28 pontot dobott, amivel ha csak 1 ponttal is, de outscore-t nyomott Aldridgere, másrészt Jason Kidd régi önmagát idéző módon 6 triplát vágott be, ezzel 24 ponttal megkeserítve a vendégeket. A Portlandnél maradva, 69%osan büntetőztek, míg a Dallas 86%al, valamint a 2-16 tripla se túl meggyőző. A negyedik negyedben viszont beindult Aldridge és Batum, 6 pontos vezetést is magukénak tudhattak, viszont ekkor Kidd szórt néhány triplát és tempót, majd ezt látva Nowonak is megjött a kedve a hősieskedésre, 18at dobott a zárónegyedben. A Kidd-Nowitzki páros Aldridgeék orra elől húzták el a meccset, ezzel zárva a napot.

Ma következő mérkőzéseket követhetitek figyelemmel: Memphis - Spurs(19:00), New Orleans - Los Angeles Lakers(9:30), New York - Boston(1:00), Denver - Oklahoma(3:30)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hunnba.blog.hu/api/trackback/id/tr32833854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása