HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

HunNBA

Minden, ami NBA, magyarul.

2011.02.26. 17:42 SaWacc

The end of Trade Deadline

Tegnapelőtt véget ért a Trade Deadline, az utolsó napokban szinte teljesen a feje tetejére állt a világ. Néhány traderől már olvashattatok a blogon, de ez csak a jéghegy csúcsa. Lássuk, mi is történt:

James Johnson in Toronto: James Johnson, 2009 1/16os pick. A Chicago rosterjébe nem nagyon illett bele, és mivel elég értékes játékosról van szó, gyorsan túl kellett adni rajta, a legjobb választás pedig egy első körös draftpick volt, ami a Heattől származik.

Carl Landry in New Orleans: Landry a 4. szezonját tölti az NBAben, tavaly 17 pontot és 7 lepattanót átlagolt. Idén kicsit gyengébb, ezért a Kings szeretett volna egy támadó szellemű játékost, például Marcus Thornton-t. A csere létre is jött, Landry bemutatkozó meccsén 4 pontot kapirgált össze, míg Marcus 14 pontig jutott a Bobcats ellen.

Mike Bibby in Washington: Újabb, már-már legendás irányító váltott csapatot, ezúttal Mike Bibby lett John Wall csapattársa, Mo Evanssal és Jordan Crawforddal egyetemben, ellenértékben Kirk Hinrich, a remek nehéztüzér és Hilton Amstrong vándorolt Atlantába. A trade oka az lehet, hogy a Hawks még mindig nem találja meg az ideális önmagát, és valahogy megpróbálja magát felturbózni a playoffsra, és lássuk be, Hinrich triplái sokat tudnak segíteni.

Baron Davis in Cleveland: Mo Williams, a Cavs irányítója Jamario Moonnal együtt átment Los Angelesbe, méghozzá a Clippersbe, ahonnan Baron Davis és egy lottery védett 2011es pick érkezett Clevelandbe. Így a Cavs kapott egy motiválatlan, de jó irányítót, rendelkeznek 2 lotterys draft pickkel, míg a Clipps kapott egy csere kiscsatárt és egy tehetséges irányítót, aki ha összeszokik Griffinnel, nagyon szépeket fog alkotni.

Kendrick Perkins in Oklahoma: Az egyik legnagyobb meglepetést a Perkins csere keltette, ugyanis nem sokan számítottak arra, hogy a liga egyik legjobban védekező centerét elcserélje a bajnoki címre hajazó Boston. Perkins és Nate Robinson ment Oklahomába, cserébe jött Jeff Green(aki Celtics pick volt anno 2007ben) és Nenad Krstic. A Boston szeretné fejleszteni az offenzitását, de igazi center nélkül vannak most, így bizony muszáj Shaqnek meggyógyulni a PlayOffsra. Perkinssel a Thunder nemcsak támadásban lesz erőteljes, hanem védekezésben is. A Durant-Westbrook páros mellé érkezett egy erőteljes center és egy jó csereirányító, okkal mehetnek most már a bajnoki címért.

Erden, Harangody in Cleveland: A Cavs szeretne beerősíteni magasemberek tekintetében, mivel gyakorlatilag nincs normális centerük, Hickson inkább erőcsatár, míg Hollins még nem érett meg egy starter pozícióra. egy 2013as 2rd pickért cserébe megkapták a Bostontól Semih Erdent, aki már a Celticsben is volt kezdő, és Luke Harangody-t, a magyar gyökerekkel rendelkező tehetséget.

Battier in Memphis: Shane Battier, a Rockets védelmének alappillére Ish Smithel együtt Memphisbe tette székhelyét Hasheem Tabheetért és egy 1rd pickért cserébe. Nem gondoltam volna, hogy a tanzán óriásnak még lehet valami értéke, de ezek szerint tévedtem. A Memphis évek óta először lehet PlayOffsos, így jól jön egy veterán, de még mindig jó képességű játékos.

Mohammed in Oklahoma: A valaha szebb időket is megért Mo Petersont és D.J. White-ot cserélte a Thunder Nazr Mohammedre, így egyrészt kapnak egy használható cserecentert, másrészt pedig két szerződéstől is megszabadulnak. A Bobcatsben White végre lehetőséget is kaphat, amiből akár még jó is kisülhet.

Brooks in Phoenix: Bevallom, nem látom ennek a tradenek az értelmét, hiszen a tavalyi MIP, Aaron Brooks egy nagyon tehetséges irányító, mégis mi a fenének kell elcserélni egy 1rd draft pickkért és egy közepes tehetséggel megáldott szlovén irányítóért. Brooks most nagyon vissza lesz fogva, hiszen triviális, hogy Nasht nem fogja kitúrni a kezdőből, de csereirányítóként mégis mennyit fog játszani? 15-20 percet? A Houston vagy jól jár ezzel, vagy nem, de utóbbi valószínűbb.

Daniels in Kings: A Boston kiscsatára Sacramentóba teszi át székhelyét, cserébe a Boston egy 2017(!)es 2rd pickket kap.

Gerald Wallace in Portland: Az utolsó másodpercekben jött létre az idei Trade Deadline utolsó cseréje, ami nem kis visszhangot keltett. Wallace volt az utolsó játékos, aki a Bobcats megalakulása óta(2004) a csapat tagja volt. A Portlandnek jó oka volt megszerezni Wallace-t, mivel Brandon Roy kidőlésével Aldridge lépett elő a franchise player szerepébe, de Gerald érkezésével kevesebb teher lesz a vállán, és így könnyen begyalogolhatnak a PlayOffsba. Cserébe Dante Cunningham, Joel Przybilla, Sean Marks, egy 2011es 1rd pick, egy 2013mas 2rd pick és némi készpénz érkezett Charlotteba.

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hunnba.blog.hu/api/trackback/id/tr1002693010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása