HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

HunNBA

Minden, ami NBA, magyarul.

2011.01.22. 23:19 SaWacc

Who is your best? - Félévi értékelés(játékosok)

Elérkeztünk a szezon feléhez, sok kérdésre választ kaptunk, de újak is felmerültek. Mostanra már sokan beszélnek az esetleges MVP jelöltekről, nézzük őket:

Amar'e Stoudemire: A New York sztárja megmutatta a világnak, nem kell neki a földgolyó legjobb irányítója ahhoz, hogy sikeres legyen a pályán. Javultak a statjai, erőteljesebb védekezést láthatunk tőle, és eredményesen lehet ráépíteni a támadójátékot. Az ő segítségével újra az erős csapatok közt tudhatjuk a Knickset.

 

Derrick Rose: Ifjú titánként robbant be 2 éve a ligába, mára az NBA egyik legjobb játékosa. Jó irányító, igaz, sokszor csak magának alakít helyzetet, rendkívül atletikus, erős játékosról van szó, valamint a nyáron rengeteget fejlődött a tripladobás terén. A Chicago rengeteg sérüléssel küzd, viszont Rose biztos PO helyen tarta Jordan egykori legendás csapatát.

 

LeBron James: A kétszeres MVP nyáron igazolt át a Miamiba, ahol is a liga történetének egyik legerősebb csapata állt össze.. legalábbis papíron. A szezon elején meglehetősen döcögősen indított a csapat, sokan szívták a vérét a hármasnak, de leginkább Jamesnek. De aztán szerencsére összekapták magukat, sorra nyerték a meccseket egészen idáig, James pedig szépen-lassan MVP jelölt lett, nem oktalanul, hiszen 25 pontja mellé 7 lepattanót és 7 asszisztot is átlagol, a trió közül, ha csak egy kicsivel is, de a legjobb játékosa.

Dwight Howard: Évek óta az Orlando franchise playere, sorra hozza a 20-10es meccseket, DPoY jelölt erősen, szinte egyedüliként. Több nem is kell.

 

 

 

Kobe Bryant: Az oroszlán ismét megmutatta, még nem öreg annyira, hogy le kelljen írni. A Lakers vezető egyénisége, bár gyorsaságából már vesztett, iszonyat mennyiségű rutinnal rendelkezik, és persze tavaly döntő MVP lett, és idén sem elérhetetlen ez számára.

 

 

Dirk Nowitzki: Ugyan már túlvan fénykorán, mindenképp meg kell említeni Nowitzkit is, hiszen még mindig a Mavs meghatározó és huzó játékosa, hihetetlen pontosan tud dobni, büntetőkről nem is beszélve, rutinját pedig át tudja adni fiatalabb társainak(a Mavsnél szerencsére nincs sok rászoruló).

 

 Mi lenne, ha a csapatnak nem lenne egy jó kiegészítő embere? Sixth Man Of The Year Award jelöltek:

Jamal Crawford: Tavaly megválasztották, és idén is pótolhatatlannak tűnik a Hawksból. Játékperceit maximálisan kihasználja.

Jason Terry: Néhány meccset már megnyert a Mavsnek idén, de az elmúlt években is volt rá példa. Rutinos, jókezű, okos játékos, a nehéz pillanatokban sem remeg a keze, mindig lehet rá számítani.

Lamar Odom: 6. játékosként tud dupla-dupla közeli értékeket átlagolni a cimvédő csapatban, elengedhetetlen része Phil Jackson háromszög taktikájának.

 

Idén is rengeteg újonc érkezett a ligába, de vajon melyikük a legjobb? Erre egyértelműnek tűnik a válasz.

Blake Griffin: Máris a liga meghatározó játékosa, energikus, tehetséges játékos, elképesztően tud zsákolni(indul a zsákolón), jól pattanózik és ponterős és dupla-duplát átlagol. Kell ennél több?

John Wall: Bár Griffin mellett már-már eltörpül, őt is meg kell említeni, tehetséges irányító, jó meglátásai vannak, remek betörései mellett triplázni is tud, jól teljesít védekezésben is.

Idén is vannak felfedezettek, meglepetések.

Landry Fields: Második körös draft, a Knicksnek hatalmas szerencséje van vele. Jó atléta, erőteljes dobóhátvéd, elképesztően jól pattanózik, támadásban is kiveszi a részét, mára a Knicks oszlopos tagja.

Kevin Love: Az utóbbi évek legjobb lepattanó átlagát tudhatja maga mögött, pontjai is megszaporodtak, védekezésben még van mit fejlődnie. Pár év múlva elképzelhető, hogy MVP legyen.

Raymond Felton: Ki gondolta volna nyáron, hogy ennyire jól fogja irányítani a Knickset az ekkori Bobcats játékos? Szinte senki. Ő azonban máshogy gondolta, és sorozatban hozza a 10 assziszt fölötti meccseket. D'Antoni rendszere, és hogy van egy csapat, amivel dolgozhat, sokat lendített a játékán.

Nick Young: Közel egy hónapja ment el a Wizardsból Gilbert Arenas. Young lépett a helyébe, ami annyira jól sikerült, hogy azt még a fanatikusok sem várták volna. 20, sőt, 30 pont feletti meccseket produkál, valamint megdobta karriercsúcsát, 43 pontot alig 2 hete.

 

Több játékosról is kiderült, hatalmasat fejlődtek a nyáron. MIP award jelöltek.

Kevin Love: Statjaiban mindenképp hatalmasat fejlődött, de a védekezés továbbra sem erőssége. Elég ennyi a MIP címhez?

Nick Young: Amit tud, azt eddig is tudta, csak egy Arenas nevű úriember feltartóztatta. Most, hogy nincs Gilbert, beindult a szekér.

Michael Beasley: Botrányhős lustaságból húzóember lett Minnesotában. Több játékidő, és végre nem a botrányokra koncentrál, hanem a pályára. Csapata legjobbja, talán Love nevét lehetne mellé rakni.

Dorrel Wright: Szintén Miamiből jött, Friscoban kötött ki. Oszlopos tag lett, sokkal több játékidő, megtanult triplázni(idén több triplát dobott, mint karrierje során összesen), ponterős játékos lett a csereemberből. Mi ez, ha nem fejlődés?

Ennyit a játékosokról, a következő rész a csapatokról és edzőikről szól.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hunnba.blog.hu/api/trackback/id/tr972606034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása