HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

HunNBA

Minden, ami NBA, magyarul.

2011.04.14. 19:44 SaWacc

PlayOffs Prologue - Kelet

Vége a mókának, mostantól vérre menő harcot vív minden egyes csapat, amelyik bejutott a 2011es PlayOffsba. Tegnap lezárult az alapszakasz, a Spurs sikeresen elbaltázta ligaelsőségét, így Jordan óta(1998) először lett alapszakaszgyőztes a Chicago, ami miatt pályaelőnyt élvez az egész PO során. Ami volt, az elmúlt, koncentráljunk a jövőre.

Kelet: (1)Chicago Bulls vs (8)Indiana Pacers

A tavaly épphogy PO-s Bulls hatalmasat lépett előre idén, egyrészt nyáron leigazolták a Utah (egyik)húzójátékosát, Carlos Boozert, másrészt az új edzővel, Tom Thibodeau-val jól jártak, míg tavaly Negrobácsi sok bakit elkövetett. A szezon elején megsérült Boozer, de Rose és Noah segítségével nagyon szépen teljesített a csapat. Loul Deng szépet alkotott idén is, C.J. Watsonnak voltak jó meccsei, Bogans is jól teljesített. Érdekesség, hogy kettőnél több vereségük zsinórban nem volt idén, ami elég ritka. A kulcsfigura a PO-ban természetesen Derrick Rose(feltehetően MVP) lesz, de szinte biztos, hogy helyt tud majd állni, kérdés az, mennyi erő maradt a csapattagokban.

Az Indianában is változások voltak, bár ők nem igazoltak le nagy nevet, ellenben kiderült, Tyler Hansbrough eltudja húzni a csapatot, ami nagyon kell, hiszen Grangernek nem volt túl jó szezonja. Roy Hibbert a szezon elején bika volt, de a végére leeresztett, de jelenléte elengedhetetlen a Playoffsban. Darren Collison egész jó kis szezont hagy maga mögött, többször is megvillogtatta irányítói tudását, nagyon hasznos volt az, amit csinált. Az emlegetett hármas, Hansbrough, Granger és Hibbert lehetnek a kulcsnevek, Grangerben benne van a napi 20 pont, Hibbert intenzív védekezése és lepattanózása és Hansbrough pontgyártása mind-mind kelleni fog, ha győzni akarnak a Bulls ellen.

 

(2)Miami Heat vs (7)Philadephia 76ers

Miután összeállt a Heat-Trio, mindenki minimum 60W felett várta őket, meg persze egy bajnoki címet is elvártak tőlük. Aztán jött a kezdeti gyengélkedés. Semmi gond, mostantól mindent megnyernek! Mondták ezt December elején. De nem így alakult. Tény, hogy valamiféle harmóniát már-már sikerült megtalálniuk, de ez még nem elég egy bajnoki címhez a nirvanában élő Spurs, Lakers vagy Bulls ellen.

Az idei év nagy meglepetése a Philly bejutása a PlayOffsba. Az Iverson utáni rebuildnek már látszanak a hatásai, Holiday és Iguodala jó összhangban van, Turner 1/2 létére nem játszott kiemelkedően, de ő is tudott segíteni, Young is Williams sokat tett hozzá ehhez az eredményhez, és persze a franchise player, Brand. Nem nagyon lehet innen kiemelni bárkit is, mindenkinek hoznia kell a maximumot a győzelem érdekében.

 

(3)Boston Celtics vs (6)New York Knicks

Elérkeztünk a legizgalmasabbnak ígérkező párharchoz, ugyanis az év közben 'Melo-val megerősödött New York simán lehetne Kelet legjobbja..papíron. A 'Melo csere után csak romlott az összhang, az átlagaik zuhantak, a győzelmek akadozva jöttek. Chauncey Billups csapatösszetartó képessége, no meg a Stoudemire-'Melo-Billups hármas hihetetlen ereje Toney Douglassel kiegészítve sok borsot fog a Boston orra alá dörgölni.

Az év végére a Celtics még mindig sérülésekkel küzd, Shaq sérült, de hétvégén már játszani fog, Krstic néha még mindig olyan, mintha nem az NBAben játszana, Jermaine pedig már öreg ehhez, de rajta legalább látszik, hogy küzd. Ellenben ott van a szintén a 40hez közelítő Garnett, Allen, aki 35 évesen még mindig meg tudja szórni magát, Pierce, akire tempódobásainak és palánk alatti pontszerzéseinek köszönhetően lehet építkezni, és akkor még szót sem ejtettünk a legfontosabb láncszemről, Rajon Rondóról. Ha Rondónak meg a játék, rendben van az agya és játszatja Piercékkel a játékokat, szinte áttudnak futni az ellenfélen. Na de mi van akkor, ha Rondónak nincs jó meccse? Hát kéremszépen, a Boston vagy kínkeservesen nyer, vagy simán veszít. Pedig Rondo még most sem az a kiegyensúlyozott játékos, mint mondjuk az idei asszisztkirály, Steve Nash. Egy szó mint száz, Rondón múlik majd leginkább, hogy a Boston hogyan tud majd alkotni a rájátszásban.

 

(4)Orlando Magic vs (5)Atlanta Hawks

Az ember azt gondolná, ez lehet a legkihegyezettebb párharc, de én mégis úgy gondolom, hogy könnyen meglehet, söprés lesz a vége. Hogy miért? Mert Atlanta nem elég összeszedett csapat ahhoz, hogy csak úgy átlépjen egy Orlando szintű csapaton. Josh Smith egész szépen alkotott idén, védekezésben gyengült, Jeff Teague meglepetés volt, Johnson kezdőből, Crawford a padról dob 15 pontokat. De ezen kívül nem sokat tud felmutatni a Hawks.

Ellenben az Orlando a liga legjobb centerével áll ki, mellé egy triplagép, J-Rich, egy jó irányító és dobó, Nelson, csereként be tudják vetni Gilbert Arenast, Bass pedig azzal a 11 pontjával és kitartó munkájával sokat ad hozzá a végeredményhez. Bár Stan Van Gundy hibát-hibára szokott halmozni a PlayOffsban, egy biztos: az Atlanta nem jelenthet problémát. Vagy mégis? Néhány nap és kiderül...

 

Egy videóval búcsúzunk az alapszakasztól: 

Holnap Nyugatot írom körbe, valamint a 2000es évek legjei sorozat következő része is finisben van!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hunnba.blog.hu/api/trackback/id/tr662826548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása