HTML

2010.11.28. 00:52 SaWacc

Three-peat Los Angelesben - Lehetséges?

Képes lehet e az öregedő Kobe Bryant vezett L.A. Lakers harmadszor is győzni? Tavaly éppen hogy csak volt jobb a Bostonnál, akkor is csak azért, mert a Celtics kezdő centere lesérült. A következőkben leelemzem a csapatot.

A kezdő öt: Derek Fisher - Már több mérkőzést is megnyert a Lakersnek, emlékezhetünk híres 0.4es dobására. Benne megvan az, ami Bryantben nincsen, pontosabban benne nincs meg az, ami Kobera nagyon is jellemző, ez pedig az önzőség. Fisher higgadtan játszik, mindig átlátja a szituációkat, de ha kell, dob is, méghozzá pontosan, ide is fel lehet hozni a 0.4es dobást, de ha csak a Boston elleni Game-7re emlékszünk, a negyedik negyedben ő vágta be a vezetést jelentő 10 méteres triplát. Rendkívüli morállal játszik, mondhatni, mentális vezetője a csapatának.

Kobe Bryant - Sokak szerint a világ legjobb játékosa, Jordan utódja. Van benne igazság, ha nem is a világ legjobbja, de mindenképp a legjobb dobóhátvéde, és Jordantől sincs messze, hisz több Jordan rekordot is megdöntött, egymás elleni meccseikre pedig mind visszaemlékezünk, mekkora izgalom volt egy Lakers - Bulls meccs, az öregedő legenda és az ifjú titán párharca. Ötszörös bajnok, egyszer volt alapszakasz MVP, kétszer Final MVP, háromszor All-Star MVP. Most 32 éves, ez a 14. szezonja, ezalatt megdöntött NBA és Team rekordokat(legtöbb bedobott tripla, legtöbb pont), és bedobott megannyi Game-Winner kosarat. Az ideji szezonban 25 pontot átlagol 5 lepattanó és 4 assziszt mellé. Képes e mégegyszer elvezetni a Lakers a döntőbe? A válasz: Igen, képes, már csak az a kérdés, hogy a csapattársak is szeretnének e vele menni, mert Bryant, miután megelőzte régi csapattársát és barátját, Shaqet a bajnoki gyűrűk számában, új kiszemeltje maga Michael Jordan, akinek 6 gyűrűje van, és ehhez még kell egyet nyernie Bryantnek, és ehhez ő mindent meg is tesz, ergó Kobe még mindig jól dob, még mindig az NBA egyik legjobb játékosa, akaratereje pedig végtelen.

Ron Artest: A 2004es év védekező játékosa, korábbi csapataiban vezető szerepet játszott, de vajon mit tud hozzáadni idén a Lakers győzelmeihez? Idén eddig nem muzsikál valami fényesen, de a tavalyi alapszakaszban sem mondtuk azt rá, hogy miatta konferencia győztes a Lakers. De aztán jött a playoffs, és megint bebizonyította, hogy a legizzasztó pillanatokban sem adja fel, dobott buzzert, meccseket jelentő triplákat, ellenfeleit pedig szó szerint letolta a pályáról(kicsit emlékeztet Robert Horryra). Ez akár idén is megismétlődhet, ő is szeretne egy bajnoki gyűrűt(mert a tavalyit elárverezte jótékony célra), épp ezért moráljával és akaraterejével semmi probléma.

Pau Gasol: Az egyik legjobb európai játékos, a legjobb PF/C játékossá nőtte ki magát, MVP esélyes és idén eddig ő szerezte a legtöbb dupla-duplát és holtversenyben a legtöbb tripla-duplát. 16 mérkőzés alatt 22 pontot és 12 lepattanót átlagolt 3.5 assziszt és 1.7 blokk mellé. Már-már emberfeletti teljesítmény az övé, rengeteg értékes kosarat szerez, nincsenek falt problémái, mint a legtöbb, főleg európából jövő nagytestű centernek, tud tempót dobni és nem egyszer dobott már triplát is, remek büntetőző és remekül fogja a pozicíó is. Ő és Bryant szinte mindig 40 pont felett, de nem ritka az 50, sőt 60 pont feletti termés tőlük. Ha valakin, hát rajta biztos nem fog múlni a bajnoki cím, tud dobni, magas a játékintelligenciája, jól passzol és sosincs rossz napja.

Andrew Bynum: Mindenidők legfiatalabban draftolt játékosa, még ma is hatalmas tehetségnek számít, hisz még csak 23 éves. Remek emelkedés, remek dobótechnika, remek pozíciófogás.Talán egyetlen hibája, hogy képes ellenségesen viselkedni a társakkal, ha nem kapja meg a labdát annak ellenére, hogy kérte, erőteljes mimikával reagál, kinyílványítja nemtetszését, ha nem játszik annyit, vagy ha egy barátját elviszik a csapatból. Mindezek ellenére van egy bökkenő nála. Mégpedig az, hogy sérülései miatt nagyon keveset játszik. a 2010-2011es szezonban még nem léphetett pályára sérülése miatt, de az előző szezonokban sem volt valami egészséges, csupán egyetlen szezont játszott végig. Az ő helyettesítése örök probléma a Lakersnél.

A cserepad: A Lakers cserepadja nagyrészt kicserélődött, öt új játékos érkezett a nyáron, három szabadügynök és két újonc. De ez nem történt érdemtelenül, hisz Blake és Barnes is nyert már idén meccset. De aki igazán meglepetést okozott idén, az Shannon Brown, idén már kétszer dobott 20 pont felett, a Chicago elleni meccs kulcsembere volt, akkor karriercsúcs, 5 triplát dobott. Elméletben a kispadon ülne Lamar Odom, de hatodik ember helyett kezdő négyes Bynum sérülése miatt. Természetesen ez nem húzza őt vissza, sőt, 16 meccs alatt 15 pontot és 10 lepattanót átlagolt. A többi játékosról szinte említést sem érdemes tenni, Walton teljesen használhatatlan, Vujacic is, Ratliffra egyszerűen nincs szükség, Ebanks és Caracter nem több egy ígértes újoncnál(21 és 22 évesek). A kispad képes helyettesíteni a kezdő ötöt, sőt, elég, hogy a sztár játékosok csak 30-35 percet játszanak.

Az edző: Az NBA talán leghíresebb edzője, Phil Jackson ül a kispadon. Játékosként kétszeres bajnok, edzőként tizenegyszer vitte sikerre csapatát, valamint edzőként nyert két világbajnokságot is. Keze alatt játszott három MVP is(Michael Jordan, Shaquille O'neal, Kobe Bryant), a híres Lakers féle háromszög taktika kitalálója. Ennyi cím után még szép, hogy képes lenne újra a bajnoki címig vezetni a Los Angeles Lakers csapatát.

Mindezek ellenére ne feledjük, hogy nyugaton nagyon megerősödtek a viszonyok, eddig csak a Denver lehetett volna esélyes a döntőbe, de idén számításba kell venni a Spurst, a Hornetst ,a Utah Jazzt, az Oklahomát(aki ellen már tavaly is megszenvedett a Lakers) és a Dallast is, és most csak a nyugati csapatokról beszélek.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hunnba.blog.hu/api/trackback/id/tr622478060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása