HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

HunNBA

Minden, ami NBA, magyarul.

2011.04.16. 15:27 SaWacc

PlayOffs Prologue - Nyugat

Egy 82 meccses alapszakasz után elmondhatjuk: A nyugati konferencia teljesen bizonytalan. Vannak itt esélyesek(Lakers, Oklahoma, Spurs), és vannak azok, akiben megvan az, hogy meglepetést okozzanak a világnak(Denver, Hornets, Blazers, Grizzlies).
 
 
(1)San Antonio Spurs vs (8)Memphis Grizzlies
 
Rögtön az első párharc megannyi kétséget hordoz magában. A Spurs ponterős hátvédjének, Ginobilinak sikerült az utolsó meccsén lesérülnie, Duncan már csak rutinból dobál, ugrani már egyre kevésbé képes, Parker viszonylag jó szezont tudott le, Jefferson is tud még dobni, Blair idén sokat fejlődött, meg aztán ott van a cserepados Gary Neal és Matt Bonner alias triplagép. Nem lehet innen senkit kiemelni, jelenlegi formájában nem szabad változtatni sokat. Egy-két PlayOffs futás még van a Duncan-érában.
Nem kis meglepetésre jutott be a PlayOffsba a Grizzlies, de ha jobban belegondolunk, ez várható volt. Zach Randolph idén 20/12, Gay 20/6 volt azon az 54 meccsén, Mayo a padról beállva szórt 12-t, Tony Allen talán eddigi legjobb szezonját futja, Conley nagyon sok meccsen kulcsfigura volt, Youngnak, Arthurnak is voltak szebb meccsei. És persze ott van a kis Gasol, aki lassacskán felnő a bátyóhoz.
 
 
(2)Los Angeles Lakers vs (7)New Orleans Hornets
 
Itt talán könnyebb dolgom van, hisz Kobe feltehetően úgy megfogja szórni Bellit, hogy lecseszés lesz a vége. Bár itt érdemes megjegyezni, hogy Belinelli is tud dolgokat, például triplázni, másrészt pedig Ariza is tudja fogni Bryantet, ami jóval előnyösebb lenne, hiszen Trevor egyrészt atletikus, ami Kobenak nem fekszik, másrészt még védekezni is tud valamennyire. A New Orleans ellenben a liga egyik legjobb irányítóját, Chris Pault tudja felmutatni, ami egy Derek Fisherrel szemben előny, de persze őt sem kell leírni teljesen, de mivel Fisher már közelebb van a 40hez mint a 30hoz, ne várjunk tőle csodákat a fénykorát élő Paul ellen. Bynum sérülése rosszkor jött, Okafornak így talán vagy egy picike esélye, hogy 5ös posztban lenyomja a Lakerst. David West ugye hiányzik, viszont Landry egyszer már tört borsot Gasol orra alá, és minden bizonyossággal ezt újra meg fogja tenni. Nem tartom viszont elképzelhetetlennek, hogy mivel Bynum csak limitáltan játszik, Gasolt felnyomják centerbe, Artestet pedig ráállítják Landryre, mert lássuk be, Artest sokakat meg tud állítani, de mindenkit le tud lassítani.
 
 
(3)Dallas Mavericks vs (6)Portland TrailBlazers
 
Az alapszakaszban idén is remekelt a Dallas, de tavaly 2. kiemeltként estek ki az első körben a Spurs ellen. Jason Kidd lassan már nyugdíjas, de még mindig az NBA top irányítója, Nowitzki idén is remekül húzta a csapatot, Chandler végre talált egy csapatot magának, ahol nagyon hasznos az, amit csinál, Terry több meccset is megnyert már, Marion öregkorára még tud dolgokat előhúzni a kalapból. Idén viszont nagyon megerősödött a Portland, és bár Oden megint hiányzik, ott van Gerald Wallace, Roy, Matthews, Camby, Miller, és még sorolhatnánk, hiszen szinte az egész keret olyan játékosokból áll, akik alkottak valami szépet is idén. A legfőbb párharc természetesen a Nowitzki-Aldridge lesz, hiszen Aldridge lépett idén Roy szerepébe, és a nagy terhet jól viselte, ilyen jó statokat még nem láttunk tőle. További infók: a Dallas sorozatban 11x nyert 50 felett a szezonban, ezzel a harmadik az NBA történetében. Gerald Wallace igazolás óta 6-2 a mérleg a Nyugati top4 ellen a Portlandnek. Nowo szintén 11. szezonjában dobott sorozatban 1500 pontot. Még sorolhatnám ezeket, de igazából ezek már mit sem számítanak, ma éjjel kiderül minden.
 
 
(4)Oklahoma Thunder vs (5)Denver Nuggets
 
És akkor elérkeztünk a legizgibb párharchoz. Az Oklahoma idén nagyon feljött, Durant megint pontkirály lett, Westbrook nagyon sokat fejlődött pontban és passzok terén, rögtön két bikán védekező játékossal, Sefoloshával és Perkinssel állnak fel. 4esben pedig ott van Ibaka, szintén nagyon jó védekezésben, egy kedves 10/7el járul hozzá a győzelmekhez, a padról olyan embereket látunk, mint Nazr Mohhamed, vagy éppen a nehéztüzér James Harden. Meg ott van Nate Robinson is.
A Nuggets alaposan kicserélődött a felezőnél, elcserélték a két húzójátékosukat, Carmelo Anthonyt és Chauncey Billupsot, de ezt nem bánják. Billups helyén a fiatal Ty Lawson kap helyet, aki bizonyította, meg tudja állni a helyét kezdőként is a csapatban. Aaron Afflalo remek védekezéséről ismert, míg Wilson Chandler tovább szórja magát a hegyvidéken. Kenyon Martin meggyógyult, rendben van, a tőle elvárható 10/6ot hozza magával meccsről meccsre. A Perkins-Nené matchup is hordoz magában izgalmakat, Perkins jobb védekezésben, Nené jobb támadásban, talán ennek a párharcnak a végkifejlete döntő lehet. A padról olyan nevek állnak be, mint Gallinari, J.R. Smith, Harrington vagy Raymond Felton. Ilyen nevek mellett nem csoda, hogy sokak szerint a jelenlegi liga legerősebb padjáról beszélünk.
 
 
További két videóval készülünk a PlayOffsra, ami este 7-kor kezdődik az Indiana-Chicago meccsel:
 

Kösz a figyelmet, és ne feledjétek, ma este 7-kor indul a móka!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hunnba.blog.hu/api/trackback/id/tr472831185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása